Skip to main content

Seamless Learning

Enrollment is Closed

About This Course

De open online cursus over Seamless Learning is in eerste instantie een kennismaking met het concept, de leertheoretische achtergronden, onderzoeksliteratuur over verschillende aspecten van Seamless Learning en de mogelijke toepassingen in en voor onderwijs. Naast het concept Seamless Learning en enkele aanpalende concepten is de focus van deze leeractiviteit op de leerrijke contexten en op tools die vandaag alomtegenwoordig zijn en het leren over contexten heen kunnen ondersteunen. De cursus is opgebouwd als een reeks leertaken die los van elkaar doorlopen kunnen worden of in samenhang waarbij de lerende zelf bepaalt wat hij of ze bestudeert, op welke volgorde en op welk niveau.

De cursus is gebaseerd op verschillende materialen in het Engels en in het Nederlands, de materialen kunnen in perspectief (theorie, empirisch onderzoek, praktijkgerichtheid) en qua complexiteitsniveau van elkaar verschillen. Naast de leeromgeving waarin bronnen en opdrachten zijn verzameld, biedt de cursus een online tool voor (collaboratief) onderzoekend leren DojoIBL. DojoIBL ondersteunt het structureren van zelfstandig leren en in deze cursus dient lerenden te helpen bij het beantwoorden van eigen leervragen. De introductiecursus kan gebruikt worden als een voorbereiding op een eendaagse conferentie over Seamless Learning (8 juni 2018, Maastricht, ou.nl/slc) of als een zelfstandige onderwijseenheid worden bestudeerd.

Toegang

Deze cursus kent geen ingangseisen

Docenten

dr. Olga Firssova

dr. Ellen Rusman

prof.dr.Marcus Specht

Martine Schophuizen, M.Sc.

Frequently Asked Questions

What web browser should I use?

The Open edX platform works best with current versions of Chrome, Firefox or Safari, or with Internet Explorer version 9 and above.

See our list of supported browsers for the most up-to-date information.

Question #2

Your answer would be displayed here.

  1. Course Number

    SLC1
  2. Classes Start

  3. Classes End

  4. Estimated Effort

    3-5 uur per week