Skip to main content

Leren evalueren met Viewbrics

Open online cursus: vakoverstijgende vaardigheden aanleren met videovoorbeelden

In de cursus maak je kennis met Viewbrics, een methodiek om presenteren, samenwerken en informatievaardigheden aan te leren. De cursus bevat instructie- en videomateriaal dat deelnemers laat kennismaken met de methodiek en het bijbehorende online 360-graden beoordelingsinstrument. Hij is gebaseerd op de resultaten van het Viewbrics project (viewbrics.nl). Deelname aan de online cursus, die drie weken duurt, is gratis. Deelnemers worden uitgenodigd om hun mening over de meerwaarde van de methodiek en instrumenten te vormen en te delen.

Viewbrics is een door de NRO gefinancierd onderzoeksproject dat heeft onderzocht wat de meerwaarde is van videovoorbeelden in combinatie met rubrieken voor het aanleren van drie vakoverstijgende vaardigheden in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Die vaardigheden zijn: presenteren, samenwerken en informatievaardigheden. Deze online cursus is onderdeel van de afrondingsfase van dit driejarige project dat op 1 juni 2019 afloopt. De cursus wordt aangeboden door het Viewbrics-project in samenwerking met het Europese Erasmus+ project Elite aan alle onderwijsgevenden in Nederland.

Docenten

Dr. Ellen Rusman
Dr. Olga Firssova

Welke browser werkt het beste?

Het Open edX platform werkt het beste met een recente versie van Chrome, Firefox of Safari, of met een Internet Explorer versie 9 en hoger.

Enroll